Browser not supported

You are using an old browser that we do not support anymore. Please consider using a modern web browser such as Microsoft Edge, Google Chrome or Firefox for the best website experience.
beyond.aco

Mindeerup Piazza | PLACE Laboratory | ACO Australia
Project: Connect South

Awards

2020 AILA WA Landscape Architecture Award of Excellence
Category: Civic Landscape

2020 AILA WA Landscape Architecture Award
Category: Tourism

Credits

ACO would like to sincerely thank these organizations for their involvement with beyond.aco

Transforming Mends Street
A link between urban architecture and local fauna

Situated on the Swan River Foreshore in South Perth, the new Connect South Visitor Hub is a world class public domain offering an impressive contrast to the city’s skyline overlooking the famous Swan River. The precinct acts as a link between pedestrian-friendly open spaces and recreational and entertainment areas. For residents and visitors alike, the plaza also provides a central transport link to Perth Zoo as well as a gateway to the city.

Designers wanted to entwine various contextual local themes relating to urban and natural sustainability with the requirements of a modern urban infrastructure. These were reflected on the pavement, its elements, sculptures and other activation points.

A special eye-catcher is the six-ton Numbat which serves also as a rain shelter. This was one of the sculptures chosen to reflect Perth Zoo’s dedication to conservation, commitment to wildlife and native fauna.


    ACO's solution

    Benefits

    • Infill access covers allow pavers to be installed in them for a seamless finish with the adjacent pavement
    • 40mm stainless steel decorative edges provide a uniform aesthetic finish